• Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

Lindsay en Willian Kirchner
Telefoon nummer: 0031621510589

Camino Los Alamos 8, Finca Los Alamos. 38292 Tegueste, Santa Cruz de Tenerife

freecanaricoaching@gmail.com
 


 

OVER LOS ALAMOS

''  op de juiste plek valt alles op zijn plaats: een ideale combinatie van een prachtige locatie en onze iefdevolle inspiratie  .''

1/22

De naam van onze finca is Los Alamos. Deze ligt op het allermooiste plekje van Tenerife. Dit is op zijn beurt weer het mooiste Canarische eiland, wat de meeste diversiteit in natuurgebieden bezit. Zo is er een woestijn in het zuiden, weelderige groene landschappen in het noorden, prachtige bergen in het midden - en een warme oceaan eromheen.

 

Daarbij heeft het de meest constante temperatuur ter wereld. De dagtemperaturen liggen hier vrijwel het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden Celsius. In het zuiden valt nooit regen, in het noorden, waar wij ons bevinden, soms wel - wat het groenere landschap verklaart.

 

Op een auto-afstand van 20 minuten liggen de mooiste stranden van het noorden. De bekendste hiervan zijn Las Teresitas en Puerto de la Cruz. Ook in de directe nabijheid is het kleine maar ontzettend gezellige dorpje Bajamar, eveneens voorzien van een mooi klein strand. Het Anaga gebergte ligt om de hoek - vol met adembenemend mooie panorama’s en unieke berggezichten.

 

Vanuit Los Alamos kun je zo naar de Teide rijden, over de mooiste van de vier toegangswegen naar dit vulkanische park. Het is dan ook aan te raden om een auto te huren als je het eiland verder wilt ontdekken. Tenerife heeft geen fietspaden - en mochten mensen er al met het stalen ros op uit willen trekken, kiezen ze voor de mountainbike. Niet zonder reden: wegen zijn vaak bijzonder steil. Ook openbaar vervoer is nauwelijks aanwezig. Wel zijn er meer dan voldoende wandelroutes.

Los Alamos ligt op slechts 10 minuten van Airport North. Al is het vaak goedkoper vliegen op de zuidelijke luchthaven. We kunnen je tegen een vergoeding ophalen (en ook weer terugbrengen) om je naar ons landgoed te brengen. Deze is maar liefst 12 hectare groot. Om een beeld te geven: van de poort tot aan het huis is het alleen al 750 meter rijden op eigen terrein!

 

Op dit terrein kun je vele soorten beplanting terugvinden, zo is er alleen al 4 hectare gevuld met citrusvruchtbomen! Ook is er een eigen waterbron terug te vinden. Het gebied om ons heen is een beschermd natuurgebied. Hierin zul je geen wilde dieren vinden, alleen konijnen. Er staat een grote woning op het landgoed, daar wonen wij zelf. Ook hier zijn we nog druk aan het verbouwen! Er staan nog meer woningen op het terrein, waaronder de LOTUS YURTS en CASA COZY. Vroeger was Los Alamos een manage, en de twaalf voormalige stallen zijn nog op het terrein te vinden. Onze hoop is om deze een voor een om te bouwen tot unieke accommodaties! 

 

Op Los Alamos kun je totale rust ervaren, midden in de natuur. Toch blijft de bewoonde wereld letterlijk en figuurlijk in het vizier, en kunnen de nabijgelegen dorpen nog gezien worden. Hierdoor voelt het absoluut niet aan als the middle of nowhere. Daar komt nog bij dat we een geweldig uitzicht hebben op de oceaan, met de zonsondergang recht voor onze deur. Zoek je toch iets meer de levendigheid op, kun je binnen 10 minuten de grote stad La Laguna bereiken, met zijn prachtige historische binnenstad. Of de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, waar je binnen 20 minuten kan zijn.

Vergeet absoluut je fototoestel niet. De omgeving is, mede dankzij de veelzijdige beplanting en het geweldige uitzicht, erg fotogeniek. Ook bieden de ruige kust en de mooie bergen in de directe omgeving een fantastische bestemming voor menig enthousiast (amateur)fotograaf. Zoek je liever de adrenaline-kick op? De woeste westkust is ideaal voor surfers die een goede golf zoeken. En als je toch die kant oprijdt, vergeet dan niet de Piscinas Naturales te bezoeken: dit zijn door de natuur gevormde zwembaden aan de kust, die op 15 minuten rijden van Los Alamos liggen.

 

 

Benieuwd naar al dit moois? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen in onze foto gallery. Daar hebben wij de beste foto’s van onze locatie en omgeving gedeeld.