• Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

Lindsay en Willian Kirchner
Telefoon nummer: 0031621510589

Camino Los Alamos 8, Finca Los Alamos. 38292 Tegueste, Santa Cruz de Tenerife

freecanaricoaching@gmail.com
 


 

018 Verbinden met Lindsay

In deze podcast heb ik het over goede intenties. Je kunt dan nog wel alle beste intenties hebben, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd tot succes leidt. Echter, als je iets doet met een juiste intentie, en het pakt vervelend uit, of niet zoals je had gehoopt.. Misschien zou je hier dan ook geen schuld, spijt, of schaamte bij hoeven voelen. Maar hoe los je dit dan op, in een wereld, in een maatschappij die wel heel erg gebaseerd is op schuld?!

017 Verbinden met Lindsay

In deze podcast ga ik in gesprek met Arlette. Arlette is een inspirerende vrouw die in haar leven al veel gereisd heeft, en bijzondere keuzes heeft gemaakt. Een vrouw met pit en power waar wij als vrouwen wel wat van kunnen leren. Een ervaringsverhaal.... ontdek het zelf...

016 Verbinden met Lindsay

Deze podcast, is misschien wel anders dan dat je van me gewend bent tot nu toe. Dit is een meditatie die je verbinding laat maken met je onderbewustzijn in de verbinding met jezelf, gericht op het maken van keuzes. Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt.

015 Verbinden met Lindsay

Evelien kreeg van Lindsay een reading over het maken van keuzes in het leven. In deze podcast praten Evelien en Lindsay na over de reading en wat voor moois deze reading Evelien heeft gebracht. Wil jij ook zo'n reading voor jezelf, neem dan contact met ons op!

014 Verbinden met Lindsay

Begrijpen is heel breed en soms ook vaag begrip. Waarom willen we alles zo nodig begrijpen? Ik ben zo iemand die alles probeert te begrijpen. Maar je kunt niet één grote bibliotheek in een  keer als informatie tot je nemen. Alles komt in stappen, alles komt in fases naar je toe. Alles op het juiste moment, in het juiste tempo. En toch, is het niet altijd nodig om in een cirkeltje te blijven lopen. Als jij bereidheid voelt om dat cirkeltje te doorbreken, dan ligt de informatie en alle kennis en wijsheid voor je klaar.

In deze podcast heb ik het over je lichaam, je ratio en je ziel. Welke van deze drie delen ben jij ? Begrijp jij ? OF wil jij begrijpen? En waarom?

013 Verbinden met Lindsay

Verbinden gaat ook over herkennen. Herkenning van jezelf, herkenning van jezelf in het groter geheel. In deze podcast heb ik het over het stukje ''ongrijpbaar '' en het universum waar wij een klein deel van zijn.

Ik vertel je over mijn zienswijze over hoe de maatschappij in golven aan het veranderen is. We worden ons bewuster, we leven duurzamer en leven naar verbetering. 

012 Verbinden met Lindsay

Verbinden met mezelf of her-verbinden met mezelf. Langzaam aan besef ik me dat alles in mijn leven en omgeving bestaat uit verbindingen en kom ik tot een plaatje van het grotere geheel. Puzzelstukjes over dit thema vallen op z'n plek: 
Alle losse activiteiten in mijn leven gaan feitelijk en uiteindelijk over verbinden ,de manier waarop die verbinding tot stand komt n wat de kwaliteit van de verbinding met mij en ons doet.
Zelfs bij het snijden van een prei en een tomaat zoals tijdens de opname van deze podcast :-)

011 Verbinden met Lindsay

In de vorige podcasts heb ik veelvuldig gesproken over even afstand nemen in verbindingen. Dat kan met name gebeuren op momenten dat je jezelf niet meer hoort - je verbinding met jezelf - omdat je wordt overstemd door alle "stemmetjes" van buiten; alle prikkels, wensen, eisen, verlangens die door anderen op jou worden afgevuurd. 
Feitelijk ben je dan alleen nog maar hier op aan het reageren en ben je niet meer in staat om acties vanuit jezelf te nemen. De energie die besteed wordt aan reageren op anderen en omstandigheden ontneemt je de regie over de verbinding met jezelf en aan eigen acties nemen kom je al helemaal niet meer toe. 

010 Verbinden met Lindsay

Verbinden met de ander betekent in de praktijk vaak in dienst staan of zorgen voor de ander. Vooral dus bezig zijn met de ander. Ik ken dit zeker vanuit mijn beroep als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. 
Zorgen voor de ander, bezig zijn met zijn o haar welzijn is nobel en mooi. Maar hoe staat het dan met de verbinding met jezelf?
Hoe staat het daarmee als je jezelf verantwoordelijk voelt voor de gevoelens en zelfs het geluk van de ander? Je verantwoordelijk voelen en je ook geroepen voelen om daar verantwoordelijk voor te zijn, kan heel dienend zijn. Kan het ook zijn dat dit een strategie is om vooral maar een verantwoordelijkheid voor je eigen geluk te hoeven nemen? En om deze verantwoordelijkheid bij anderen neer te leggen?

009 Verbinden met Lindsay

Afstand nemen van de ander; iets niet zeggen om de ander geen pijn te doen. Afstand nemen zodra zich een situatie voordoet waarin ik niet goed weet hoe dan wel te reageren. De afstand dient dan ter bescherming maar zeker ook om even een moment van bezinning te pakken. Een moment om te reflecteren over de situatie zonder meteen te reageren op de oude manier ( kritisch en kwetsend). Waarna opnieuw een poging - in rust-  kan worden gedaan om opnieuw te verbinden.

008 Verbinden met Lindsay

Om te kunnen verbinden is kwetsbaarheid nodig. In de vorige podcast had ik het over "kritisch zijn" en dat leidt juist tot afstand met mezelf en de ander. Vaak leidt dit dan ook tot de strategie om maar niets meer te zeggen, om geen kritiek te hebben, om de ander geen pijn te doen. Hierdoor maken we onszelf en maak ik me onkwetsbaar en trek ik me terug. Helaas gaat dit ten koste van de verbinding die ik juist zo graag wel wil leggen. Hoe kan ik de ander dan iets zeggen zonder de ander pijn te doen? Of kan dat niet? 

007 Verbinden met Lindsay

Disconnecten, ontkoppelen, is belangrijk bij het leggen bij een verbinding met jezelf. Ontkoppelen, even afstand nemen om de verbinding met jezelf te leggen of te herstellen om deze daarna ook met de ander te kunnen leggen. In deze podcast ga ik het hebben over kritisch zijn. Kritisch naar de ander maar vooral ook naar mezelf. Ik ga het ook hebben over "perfect willen zijn" waardoor ik mezelf continu beoordeel of beoordeeld voel. 

006 in actie komen

Of we wel of niet in actie komen om verandering in gang te zetten, is afhankelijk van 5 factoren. Ken je ze al? 
Luister snel en kijk hoe het staat met jouw actie bereidheid om een andere wending te geven aan jouw leven. 
Of wordt jouw leven ook beheerst door de innerlijke saboteur die altijd wel een excuus heeft om te blijven zitten waar ie zit?

Wist je dat de excuses om niet in actie te komen universeel zijn? In deze podcast noemen we de 10 meest voorkomende.

005 Kindbehoeften

In onze methode SHIFT gaan we uit van de stelling dat iedereen, 24u per dag, bezig is met het vervullen van zijn of haar behoeften.

Het gaat hier om een klein pakket behoeften die universeel zijn en al tijdens jouw kindertijd aanwezig waren. En jou nog steeds beheersen in je volwassen leven.

In deze podcast vertellen we je over welke universele behoeften van het kind het voornamelijk draait en elke strijd, frustratie, boosheid, wanhoop, machteloosheid etc. draait om de vervulling van deze behoeften.

004 Lucky me

In deze podcast heeft Willian het over Wat is geluk, wanneer bereik je een staat van geluk en waarom is ons geluk zo vaak afhankelijk van anderen? 
Luister naar deze podcast en ontdek waarom we zo vaak ons eigen geluk koppelen aan het gelukkig maken van anderen.

En waarom deze afhankelijkheid van anderen voor ons geluk slechts schijngeluk is.

003 Droom stroming

In deze aflevering neemt Willian mee naar de wereld van onze dromen en hoe we daarmee onze realiteit hebben gecreëerd. Het is leven is maar of slechts een droom. Het leven dat je hebt is het leven waar je over hebt gedroomd, of je het nou leuk vindt of niet. Bij het leven van je dromen stellen we ons meestal iets anders voor dan de realiteit zoals we die op ons bordje hebben gekregen. We menen toch echt van een hele andere situatie te hebben gedroomd, al helemaal als kind. 

Gedachten en overtuigingen maken jouw realiteit. Wil jij een andere realiteit? Luister snel!

002 healing

Healing is hot,

Van alle kanten wordt ons duidelijk gemaakt dat we ge-healed dienen te worden. Healen betekent letterlijk “genezing” of “heling”. Waar dienen we dan van geheeld of genezen te worden? In deze podcast gaat Willian in op deze vraag. Zijn we ziek en dienen we ge-healed te worden en waarvan dan wel? Of wordt ook hier vaak fijntjes ingespeeld op Angst? En wat dan als we met die healing niet bereiken dat we geheeld of genezen worden, dat de verbinding met de kosmische energie niet hersteld wordt? Of is het allemaal niet zo spannend en best simpel in de kern?

001 Thuis komen bij jezelf

In deze podcast geeft Willian woorden aan een thema wat momenteel erg actueel is. Hij belicht het vanuit een andere kant, met een stukje spiritualiteit, maar ook de realiteit van vandaag de dag. Eenzaamheid, jezelf onbegrepen voelen, en het gemis van ons ''thuis'' zijn thema's die aan bod komen in deze 10 minuten inspirerende tekst.