• Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

Lindsay en Willian Kirchner
Telefoon nummer: 0031621510589

Camino Los Alamos 8, Finca Los Alamos. 38292 Tegueste, Santa Cruz de Tenerife

freecanaricoaching@gmail.com
 


 

verblijven; ontspan en geniet

''  Op de juiste plek valt alles op zijn plaats: een ideale combinatie van een prachtige locatie en onze liefdevolle inspiratie  ''

Wanneer je een verblijf boekt bij Free Canari, kan dit maar om één reden zijn: omdat je wilt genieten, ontspannen en op zoek bent naar rust, ruimte, vrijheid en natuur.

De beste manier om tot rust te komen, is om deel te nemen aan een RELAXPERIENCE RETRAITE. Deze kan individueel geboekt worden, of in kleine groepjes (max 3 pers.)

De bijzondere elementen Natuur, Duurzaamheid en de locatie zorgt ervoor dat het een retraite is met eigenschappen om jezelf te transformeren en je leven te veranderen. 

Tot rust komen op een heerlijke locatie

Onze locatie is hier een belangrijke ondersteunende factor in. Want kijk eens rond, hoeveel accommodaties bevinden zich nu in stilte? Met zoveel natuur? Een heerlijk klimaat en toch in no time in de bewoonde wereld?  Deze locatie is niet voor niets uitgekozen voor het houden van Retraites, de energie is erg sterk en alle ingrediënten voor een transformatie zijn aanwezig! 

 

Verblijven kan bij ons ook zonder deel te nemen aan een retraite, met dezelfde ingrediënten namelijk; Rust Ruimte en Vrijheid. Midden in de natuur. Al zo'n 350 personen gingen je voor. 

NATUURLIJK EN DUURZAAM TOT RUST KOMEN

Duurzaam reizen 

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Je zult het terug zien in het materiaalgebruik in onze Finca. We hebben vele oude spullen en materialen een nieuw leven ingeblazen. Naast een duurzame manier van leven, bieden wij ook DUURZAAM REIZEN. Duurzaamheid zit niet alleen in materialen, maar in veel meer zaken zoals; voedsel, verbruik en natuurbehoud. Wat onze duurzame reis pas ECHT duurzaam maakt is een stuk persoonlijke duurzaamheid. Hierin gaat het over jezelf een duurzaam leven gunnen, waarin jouw dromen, wensen en innerlijke rust een belangrijke rol spelen. Een leven waarin jij jezelf voorop durft te stellen en hier duurzaam mee om durft te gaan. Benieuwd hoe we ervoor zorgen dat een verblijf bij ons een duurzame reis is?  Lees dan verder bij RELAXPERIENCE RETRAITE

Natuurlijk reizen

Hoe een goede locatie je verder helpt…   Onze plek is maar liefst 12 hectare groot; heerlijk om jezelf even in deze natuur te verliezen.  Om je een beeld te geven: van de poort tot aan het huis is het alleen al 750 meter rijden op eigen terrein!  Op dit terrein ontdek je vele soorten beplanting. Zo is alleen al 4 hectare gevuld met citrusfruitbomen! Ook is er een eigen waterbron. Het gebied om ons heen is een beschermd natuurgebied. Hierin tref je geen wilde dieren aan, maar wel konijnen!

 

Een heel mooi uitzicht met een onvergetelijke zonsondergang maken het helemaal af! 

Rural stay

Een verblijf bij ons in één van de unieke LOTUS YURTS, zul je niet snel vergeten! Een Lotus Yurt is zo’n 12 m² groot met een heerlijk kingsize bed en zijn met bijzonder veel smaak en liefde voor jou ingericht met voornamelijk natuurlijke materialen. Voor de frisse nachten zijn de LOTUS YURTS voorzien van een eigen houtkachel voor een knusse en warme atmosfeer. Vele gasten gaven al aan hoe bijzonder goed hun nachtrust in onze LOTUS YURTS is geweest. Niet vreemd: je slaapt bijna in de vrije natuur en toch super comfortabel in een heerlijk warme YURT met dito bed en inrichting. Die combinatie laat toch iedereen genieten en heerlijk tot rust komen?

Rust, ruimte, vrijheid: we krijgen er geen genoeg van.

Op Los Alamos kun je totale rust ervaren, midden in de natuur. Rust, ruimte en vrijheid zijn toch wel de eerste kernwaarden die bij ons opkomen als we het over onze locatie hebben. Een overweldigende natuur, bergen, de valleien, fluitende vogels, zingende bomen in de wind, de diepblauwe Atlantische Oceaan altijd in beeld en daarboven een zonsondergang recht voor de deur. Eigenlijk zouden we al niet meer dan dit hoeven te zeggen om je te laten inzien hoe onze locatie jou verder kan helpen.

 

We gooien er toch nog een schepje bovenop -voor de kenners:

  • de energie in het gebied om ons heen heeft een bijzonder hoge frequentie.

  • weinig prikkels vanuit de omgeving dus ideaal voor een digitale detox!

  • het natuurgebied om ons heen biedt vele mogelijkheden om zalig te wandelen, te mediteren of is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld YOGA.

Wie kan op zo’n plek nou niet volledig onthaasten, ontstressen, ontspannen?

 

Toch blijft de bewoonde wereld letterlijk en figuurlijk in het vizier, en kunnen de nabijgelegen dorpen nog gezien worden vanuit je LOTUS YURT. Hierdoor voelt het absoluut niet aan als the middle of nowhere. Daarbij komt dus nog een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan.  

Wil jij ook eens verblijven op deze prachtige plek?

Canarische eilanden- Tenerife – Tegueste - Los ALamos

De naam van onze finca (oude boerderij) is Los Alamos. Deze ligt op het allermooiste plekje van Tenerife. Dit is op zijn beurt weer het mooiste Canarische eiland, wat de meeste diversiteit in natuurgebieden bezit. Zo is er een woestijn in het zuiden, weelderige groene landschappen in het noorden, prachtige bergen in het midden - en een warme oceaan eromheen.

Daarbij heeft Tenerife de meest constante temperatuur ter wereld. De dagtemperaturen liggen hier vrijwel het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden Celsius. In het zuiden valt bijna nooit regen, in het noorden, waar wij ons bevinden, soms wel - wat het groenere landschap verklaart. Kortom, een ideale accommodatie waar je tot rust kan komen. 

Praktische punten over je verblijf en Tenerife  

 

Stranden;

Op een auto-afstand van 20 minuten van Los Alamos liggen de mooiste stranden van het noorden. De bekendste hiervan zijn Las Teresitas en Puerto de la Cruz. Ook in de directe nabijheid is het kleine maar ontzettend gezellige dorpje Bajamar, eveneens voorzien van een mooi klein strand.

 

Bijzondere bergen;

Vanuit Los Alamos kun je zo naar de beroemde vulkaan el Teide rijden, over de mooiste van de vier toegangswegen naar dit vulkanische park.Het Anaga gebergte ligt om de hoek - vol met adembenemend mooie panorama’s en unieke berg vergezichten.

 

Vervoer;

Het is aan te raden om een auto te huren als je het eiland verder wilt ontdekken. Tenerife heeft geen fietspaden - en mochten mensen er al met het stalen ros op uit willen trekken, kiezen ze voor de mountainbike. Niet zonder reden: wegen zijn vaak bijzonder steil. Ook openbaar vervoer is beperkt aanwezig. Er erg veel mooie wandelroutes.

 

Bereikbaarheid;  

Los Alamos ligt op slechts 10 minuten van Airport North. Al is het vaak goedkoper vliegen op de zuidelijke luchthaven. We kunnen je tegen een vergoeding ophalen op airport Noord (en ook weer terugbrengen) om je naar ons landgoed te brengen. Er is een busverbinding tussen airport noord en zuid waarbij er iedere 30 min een bus klaar staat.

 

Steden;

Zoek je toch iets meer de levendigheid op, dan bereik je binnen 10 minuten de grote stad La Laguna, met zijn
prachtige, historische binnenstad. Of de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz. Hier ben je binnen 20 minuten.