top of page

De tandarts met rotte tanden

Als je auto stuk is, ga je naar een monteur. Hoe betrouwbaar vindt jij een monteur die zelf in een auto rijdt die met plakband aan elkaar hangt?


Als je naar een tandarts gaat, kijk je raar op als de tandarts zelf een mond vol rotte tanden heeft.


Als je bij een biologische slager vlees haalt, vind je het dan raar als de slager zelf thuis plofkip eet?!


Het lijkt heel erg logisch toch? Je bent ergens naar opzoek, je hebt ergens ondersteuning, advies of deskundigheid bij nodig, dus ga je ook op zoek naar iemand die er "verstand" van heeft. Die ervaringsdeskundige is, die weet waar hij of zij het over heeft. Die een voorbeeld is, die weet waar je het over hebt....


Zo logisch is het blijkbaar toch niet... Want verkopen, marketing, jezelf promoten is altijd nog wat anders dan ervaringsdeskundige zijn, een voorbeeld zijn... En zie je dan als "klant" nog wel door de bomen het bos nog?


Hoe kun je iemand vertellen dat hij of zij zijn dromen moet gaan volgen als je zelf nog in een baan gevangen zit?!

Hoe kun je iemand anders vertellen om over angsten heen te stappen als je zelf nog vast zit in je eigen angsten?


Ben je dan niet zelf die tandarts met die rotte tanden?

Moet je dan perfect zijn zelf, voordat je een ander iets te vertellen hebt?! Nee zeker niet... We leren allemaal elke dag, en er is altijd nog wat te doen.


Wij hebben in de afgelopen jaren angst naar angst naar angst aangekeken. Wij zijn onze droom achterna gegaan. Wij zijn bereid geweest om heel diep en vaak in de spiegel te kijken. 

Wij waren persoonlijk bereid te groeien.

Waarom? Omdat wij een ander leven wilde dan het leven wat we voorheen hadden.


Geldt dat dan voor iedereen? Nee zeker niet, er zijn genoeg mensen die tevreden zijn met hun leven.


En tegelijkertijd zien wij ook genoeg mensen die niet tevreden zijn met hun leven, en die het graag anders zouden willen maar niet weten HOE.


Wij zijn niet perfect, maar wij zijn ervan overtuigd dat wij wel een antwoord hebben, en een voorbeeld zijn op de vraag HOE

De eerste stap om op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag HOE is de bereidheid voelen. De bereidheid voelen om vrijheid te willen ervaren. De bereidheid voelen om jezelf open te stellen.


HOEveel tijd heb je? HOE lang wil je nog wachten? HOEveel vind jij jezelf waard om een leven te leiden waarin je tevreden bent, met veel gelukkige momenten? En HOEveel excuses heb je om het vooral NIET te doen?


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page