top of page

Disconnect to connect

Je moet donker hebben om licht te ervaren. Je moet angst en agressie kennen om ook te kunnen weten wat liefde is. Als je ALTIJD in het donker leeft raak je hier aan gewend. Misschien raak je er zo aan gewend dat je het niet eens opmerkt dat er ook licht is. Soms moet je even afstand nemen van de dingen waar je aan gewend bent geraakt. Niet omdat gewenning per definitie slecht is. Gewenning kan ook voor veel zekerheid en duidelijkheid en vastigheid zorgen. Dat geeft dan weer een veilig en vertrouwd gevoel. TOT we tot een besef komen dat er meer is. Tot we tot het besef komen dat we eigenlijk niet zo gelukkig zijn. Tot we tot het besef komen dat we eigenlijk nooit de tijd hebben genomen om te luisteren naar dat innerlijke stemmetje dat aangeeft waar jij OOK behoefte aan hebt.


We doen wat we doen, en dat is helemaal niet zo raar gezien de tijd waar we in leven, en de tijd waar we uit komen. De tijd waar we uitkomen had veelal te maken met overleven. Je moest vechten, soms letterlijk, om te eten te hebben. Je moest doorgaan, ook al was je moe. Allemaal om te "overleven". En door die enorme drang en doorzettingsvermogen die wij als mensen in ons hebben, heeft de mensheid ook heel veel bereikt. Zo veel zelfs dat " overleven ", zoals we dat van vroeger kennen, niet eens meer aan de orde is in ons deel van de wereld. We hebben kassen die zorgen voor groenten en fruit, het hele jaar door. We hebben de voedingsindustrie die meer produceert dan dat er geconsumeerd wordt...... "Overleven" heeft een hele andere betekenis gekregen in de laatste jaren. Maar ben jij in staat om te zien bij jezelf wat het grotere geheel is? Of zit je met de neus zo dicht op de krant dat je eigenlijk helemaal niet kunt lezen wat er in staat?


Zonder al in een burn-out te zijn gekomen en het gevoel van overleven te ervaren omdat er veel stress is, of veel "gedoe", is het misschien OOOK voor jou eens goed om te ontkoppelen. Om de afstand te vergroten tussen jou en je huidige ( hectische?)leven. Zodat je daarna een nieuwe connectie kunt maken met jezelf  en met je omgeving. Misschien wel een connectie die je jezelf nu nog helemaal niet kunt voorstellen!!


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page