top of page

Leren manifesteren door afleren 

Alles is energie

Alles is energie en energie heeft een frequentie, een trillingsniveau. We trekken aan wat we op een bepaalde frequentie uitzenden. Heel simpel: als je naar Radio 538 wilt luisteren, dan zul je de radio op die zender, op die frequentie moeten afstemmen. Anders hoor je muziek die je helemaal niet wilt horen. Energie houdt geen rekening met jouw wensen, behoeften, dromen of wat dan ook. Energie houdt alleen rekening met de frequentie waar jij op afstemt. Stem je bijvoorbeeld af op de frequentie Boosheid, je stemming, dan zul je de muziek horen die op Radio Boosheid wordt uitgezonden. Dat betekent dan ook dat je afstemt en aantrekt waar je op afstemt. Je hoort daarmee op jouw radio aan waar je op afstemt. Oftewel jouw ontmoetingen, omstandigheden, voorvallen, gebeurtenissen, werk, partners, vrienden, vreemden etc. zullen allemaal plaatsvinden op de frequentie van Radio Boosheid en zijn daarmee nou net niet datgene waar je van droomt, wat je jezelf toewenst etc. Uiteraard dromen, wensen we onszelf een overvloed toe. Een overvloed aan liefde, geld, geluk, rust en alles wat je nog meer kan bedenken. De overvloed is er al Ik zal je zeggen dat energie jou elk moment van je leven al overspoelt met overvloed. Het is misschien alleen niet de overvloed die je jezelf toewenst omdat je op een frequentie staat afgestemd waar ze niet de muziek spelen die jij wilt horen. Als je staat afgestemd op Radio Ruzie, Frustratie FM, Treur TV, All you need is Loneliness .. dan ontvang je, in overvloed, waar je onbewust om vraagt.


Energie beantwoordt alleen jouw frequentie en daarmee trek je aan, in overvloed nogmaals, waar jij op afstemt.

Waarom ben je daar dan op afgestemd? Omdat we al heel ons leven zijn gemarineerd met gedachten, overtuigingen, voorbeelden vanuit onze omgeving die ons gedrag, onze overtuigingen, onze gedachten, onze frequenties hebben bepaald. Kijk naar de media en het nieuws: alles draait om angst en de vervelende dingen die er in de wereld gebeuren. Kijk naar reclames: als je dit en dat niet koopt, dan hoor je hier en daar niet bij.

Angst.

We zijn het aangeleerd, en hebben het gretig overgenomen, om ons af te stemmen op energie frequenties waarvan we de muziek/ beelden eigenlijk niet willen horen of zien of ervaren. Desondanks trekken we in overvloed aan waarop we afstemmen en we voelen ons nog ongelukkiger.. en trekken daarmee nog meer van hetzelfde aan.


Je trekt aan wat je reflecteert.

In het Engels zeggen we weleens: you attract what you reflect. Je trekt aan wat je reflecteert. Reflecteer je, met je gedachten en daarmee met je verwachtingen, de angst voor tekort ( in geld of liefde bijvoorbeeld ), dan zal je een tekort op deze vlakken aantrekken. In de basis is het dus eigenlijk heel simpel: verander je frequentie, draai aan de zenderknop, tot je de muziek hoort of de beelden ziet die je wel wilt horen of zien. Wil je een overvloed aan geld in je leven? Dan moet je niet afstemmen op de frequentie van de gedachte: ik ben toch niet de moeite waard om rijk te worden of op de gedachte dat je zonder geld komt te zitten. Wil je de liefde van je leven ontmoeten? Dan moet je niet afstemmen op de frequentie van de gedachte: niemand gaat mij ooit echt zien en liefhebben zoals ik ben.

Okay .. maar deze gedachten zijn er en zijn er, in de loop van de tijd, aardig ingesleten. Je houdt ze ook in stand zolang ze je, bewust of onbewust, nog iets opleveren.

Wentelen in zelfbeklag is voor veel mensen een comfort zone geworden en nog meer, een fiks excuus om vooral niets te hoeven veranderen want “het is nou eenmaal zo” .

Gewoon blijven luisteren naar Mozart dan, terwijl je eigenlijk liever uit je plaat zou willen gaan op een fijne R&B.


Hoe dan?

Als dit verhaal je helder is, dan ontstaat natuurlijk de vraag: hoe stem je jezelf af op een andere frequentie? Hoe draai ik aan de knop van mijn energie frequentie om af te stemmen op de zender die ik graag zou willen horen of zien in mijn leven? Heel simpel, dat doe je op dezelfde manier zoals je nu bent afgestemd op de lage frequenties maar dan net andersom. In je leven heb je ervaringen opgedaan die je deze lage frequenties hebben gebracht. Een gebrek aan liefde of waardering in je jeugd, trauma’s , ongelukken, misbruik, mishandeling. Noem maar op. Deze ervaringen hebben gedachten bij je gevormd of ze zijn je aangepraat ( ik ben nergens goed voor, ik deug niet ) en jij bent ze gaan geloven. Dat heeft gevoelens bij je losgemaakt van boosheid, verdriet, eenzaamheid, onbegrip. Allemaal lage frequentie emoties. En deze gevoelens en emoties hebben je gedrag bepaald en hebben voorvallen, omstandigheden, gebeurtenissen, ontmoetingen enz. op je pad gebracht die je daar alleen maar in hebben bevestigd. Zonder dat je het besef had dat je deze frequenties, deze energie, in eigen handen zou kunnen pakken en zou kunnen veranderen! Want dat had niemand je ooit verteld of laten zien! Wat voor een overvloed wil je in je leven? Geld? Werk met passie? Die geweldige partner? Die begripvolle familie of vrienden? Alles mag en kan, benoem het maar. Maak heel helder wat je zou willen in je leven. Je mag ook met iets kleins beginnen om er mee te oefenen en vertrouwen te krijgen in het manifesteren van positieve overvloed in jou leven. Schrijf het op, plak het op de koelkast en confronteer jezelf elke dag met de situatie die je wilt manifesteren.


Beleef het leven van je dromen

Ga ook eens rustig zitten of liggen en sluit je ogen. Zie je zelf in het leven dat je voor jezelf wenst. Hoe voelt het om zo rijk te zijn? Wat brengt het jou? Wat zou je doen met al dat geld? Wat zou je niet meer doen? Wie zijn er bij? Wie mogen er van mee genieten? Wat voor een huis of auto of boot koop je? Of hoe is het , hoe voelt het, hoe gelukkig ben jij met die geweldige, liefdevolle, begripvolle, open en eerlijke partner? Ervaar, in je beleving, de gewenste situatie helemaal en tot in de puntjes alsof het er al is. Fantaseer er vrolijk op los en doe dit zoveel en zo vaak als je kunt.


Vertel er over. Schrijf er over. Deel het. En op deze manier draai je jezelf naar een andere frequentie. Je gaat jezelf afstemmen op overvloed, op liefde, op dankbaarheid, op geluk, op rust door het helemaal te beleven voordat het er feitelijk is. Dan tril je op een hogere frequentie en ontvang je op een hogere frequentie.


Uiteraard komen er uitdagingen op je pad die je weer even naar die lage frequentie dreigen te trekken. Snel onderkennen en snel terug naar de situatie die je jezelf toewenst en die je helemaal mag doorleven zodat het zich in jouw leven kan manifesteren.


Geduld en vertrouwen

Heb dan geduld en vertrouwen. Dat zijn ook gevoelens van hoge frequentie; geduld en vertrouwen. En besef je 1 ding: als dat wat jij wenst zich niet vrij snel al aandient in je leven .. dan heb je nog oude gedachten, overtuigingen, gevoelens die laag frequent zijn en die blokkeren de hoog frequente energie nog. Maak je gewenste situatie dan nog helderder, beleef het nog intenser in je leven en tril zo van opwinding over wat komen gaat, dat het je jezelf als vanzelf naar die hogere frequentie trilt.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page