top of page

In het najaar van 2018 heb ik bij Free Canari een retraite gevolgd van 10 dagen. Naast een heerlijk verblijf in de Lotus Yurt en het heerlijke eten van Lindsay, met zinnige en fijne gesprekken samen aan tafel, heeft deze retraite mij heel veel gebracht.



Toen ik naar Tenerife ging, zat ik er flink doorheen. Mijn huisarts had mij zelfs het labeltje “burn out” aangemeten. Ik voelde me moe, zonder energie, niet begrepen en ook een beetje eenzaam in mijn leven. Door de coachgesprekken met Willian en de gesprekken tussendoor met Lindsay ben ik me bewust geworden van mijn patronen en overlevingsstrategieën. Zo ben ik gaan inzien hoezeer ik altijd mijn best deed om het vooral andere mensen naar de zin te maken of om ze te helpen. En als ik dan een keer ondersteuning of hulp nodig had, volgde heel vaak teleurstelling.



Ik ben me bewust geworden waarom ik deze patronen en overlevingsstrategieën in mijn leven toepas(te). Ik ben gaan inzien dat het helemaal oké is om de ander zijn of haar eigen pad te laten volgen en de eigen lessen te laten leren zonder de “redder in nood” te hoeven spelen. Ik ben gaan inzien dat ik hoopte dat het me waardering en erkenning zou gaan opleveren en dat het uiteindelijk bijna altijd uitdraaide op teleurstelling van mijn kant. Ik heb geleerd om de ander de ander te laten, om vaker “nee” te zeggen, om mijn grenzen aan te geven en te benoemen wat MIJN behoeften nou eigenlijk zijn. Het proces gaat met vallen en opstaan maar de methode die ik heb geleerd om naar mijn gedrag te kijken, om me te beseffen wat ik daar eigenlijk voor terugverwacht en dat het heel vaak uitdraaide op teleurstellingen.. heeft mijn ogen geopend.



Stapje voor stapje leer ik nu meer aan mezelf te denken en minder afhankelijk te zijn van de goedkeuring van anderen en meer waardering te hebben voor mezelf. En dat alles in nog geen 10 dagen op de berg bij Willian en Lindsay!



Oh.....en wat betreft het stukje eenzaamheid.. inmiddels heb ik een geweldige lieve vent getroffen waar ik helemaal happy mee ben!



De Relaxperience retraite van Free Canari beveel ik dan ook van harte aan en heeft mij daadwerkelijk, snel, concreet en praktisch geholpen om mijn leventje weer optimistisch tegemoet te treden. Stapje voor stapje.''



HvdH te Nistelrode



0 views0 comments

Recent Posts

See All

REVIEW Familie- opstellingen

Een week of drie geleden deed ik een online opstelling bij Lindsay.  Het is wat anders met computers maar zeker effectief. De opstelling ging o.a. over een blokkade op creativiteit en vandaag heb ik z

Review Familie opstellingen

Ik heb een hele goede opstelling van Lindsey mogen ontvangen. Ze weet wat ze doet en neemt de tijd voor je. In combinatie met haar gevoeligheid komt ze snel tot de kern van het probleem. Daarmee creee

bottom of page