• Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Instagram

Lindsay en Willian Kirchner
Telefoon nummer: 0031621510589

Camino Los Alamos 8, Finca Los Alamos. 38292 Tegueste, Santa Cruz de Tenerife

freecanaricoaching@gmail.com
 


 

In verbinding met Willian

Hallo en fijn dat je even de moeite neemt om mijn persoonlijke pagina te bekijken.
Ik wil je even meenemen in een korte visualisatie:

 

“Stel je de volgende situatie eens voor: je wordt binnengeleid in een donkere kamer, volgestouwd met meubels en andere obstakels. Je begeleider laat je los, vertrekt en laat je alleen in de donkere kamer. Het eerste dat je probeert is, op de tast, de lichtknop te vinden. Maar die is niet zo eenvoudig te vinden dus, nog steeds op de tast, probeer je een weg te vinden in deze kamer. Tot je de lichtknop vindt en tot je het licht ziet. Alleen, waar is die knop nou?! Waar is nou dat licht in de duisternis? Inmiddels ben je al meerdere keren tegen obstakels gebotst en op je knieën gegaan, lichtelijk in paniek en gestrest op zoek naar het licht of dan maar weer naar de uitgang of naar welke doorgang dan ook die je wegleidt uit deze chaos en duisternis. Zonder echt resultaat en je blijft alleen achter in het donker. Zonder licht, zonder hulp, zonder oplossing. Eenzaam, onbegrepen, gefrustreerd, machteloos, bang, wanhopig verdwaald als een klein kind die in een drukke winkelstraat z’n moeder is kwijtgeraakt. “

 

DE ZOEKTOCHT

Zo is het leven vaak: een zoektocht naar de lichtknop, een uitgang of een doorgang en ondertussen stoot je jezelf aan de ene levensles na de andere en zou je willen dat het allemaal nét iets eenvoudiger, sneller, gemakkelijker zou mogen zijn en gaan. Hoe mooi zou het zijn als je in deze zoektocht iemand zou tegenkomen die je laat zien waar de lichtknop zit? Hoe fijn zou het zijn als er op deze momenten iemand met je meekijkt? Iemand met levenservaring en inzichten die jouw puzzeltocht eenvoudiger kan maken. Praktisch, pragmatisch en toch met het nodige geduld en vooral zachtheid. Zonder oordeel, zonder veroordeling. Met alle persoonlijke aandacht voor jou en jouw issues en dilemma’s. Iemand die er helemaal op- en induikt en net zo lang met je mee puzzelt tot je jouw lichtknop hebt gevonden; tot je jouw antwoorden op al je vragen en onduidelijkheden hebt gevonden. En je daarbij ook nog eens de tools aanreikt om er aan te sleutelen, net zo lang tot het voor jou goed voelt.  Net zolang tot je jezelf weer hebt herpakt en hervonden. Hoe “jezelf” er dan ook uit mag zien, dat mag je dan mee gaan uitvinden. Laat je verassen en verwonderen over wie je echt blijkt te zijn!
 

HERKENBAAR?

Je voelt je niet zo goed begrepen, gevoelsmatig onzeker en dat probeer je te verbloemen door sterk en krachtig ( kritisch, cynisch, afstandelijk ) voor de dag te komen. Je hebt een muur om je heen gebouwd, jezelf een pantser aangemeten en toch, stiekem hoop je dat iemand daar eindelijk eens een keer doorheen kijkt en prikt en écht ziet wie je bent. Dat je een keer echt kwetsbaar zou mogen zijn zonder meteen weer gekwetst te worden.  Je past niet goed in de vaste structuren en kadertjes die de traditionele maatschappij jou probeert op te leggen. Je hebt geen trek in huisje, boompje, beestje, zwoegen en ploegen werken voor een te hoge hypotheek, krom trekkend onder het juk van een dictatoriale baas tot je oud en versleten bent. Je begrijpt die wereld niet en jouw wereld begrijpt jou eigenlijk ook niet in jou verlangen naar echte vrijheid. Een echte vrijheid die je nog niet echt in woorden kunt uitleggen en die je ook voor jezelf nog niet helemaal helder hebt. Maar de drang naar vrijheid is groot, te groot om zich nog te laten opsluiten. Je wilt “ontsnappen” , je wilt het anders .. en je hebt nog geen idee waar de lichtknop zit of wie je kan helpen om die te vinden.

WAT KAN IK VOOR JE BETEKENEN

Zo iemand wil ik voor jou zijn: een medestander, een luisterend en begripvol oor en een mede-ontdekkingsreiziger. Samen op reis naar jouw lichtknop, naar jouw uitweg uit het doolhof van krankzinnige maatschappelijke kaders en striemende structuren die hun tijd allang hebben gehad, maar die zich dat nog niet helemaal lijken te beseffen.
Dat is wat ik je bied in onze verbinding, open en oprecht: mijn ervaringen, mijn inzichten, mijn zoektocht, mijn passie om jou te helpen zoeken, mijn voorbeeld in deze. Zodat jij ze toepast op jouw ervaringen, jouw inzichten, jouw zoektocht en dat jij je eigen voorbeeld voor anderen mag gaan zijn.
Niks meer en vooral ook niks minder!

 

WAT IS DAAR VOOR NODIG

Wat ik van jou vraag is de absolute bereidheid om de lichtknop in jouw donkere kamertje terug te willen vinden. Of die kamer nu volgestouwd is met obstakels op het vlak van werk en inkomen, gezin, familie, relatie, gezondheid, stress, depressie, zingeving .. samen puzzelen we net zo lang tot bij jou het lampje gaat branden.  Waarbij je hands on tools krijgt om dat lampje ook blijvend te laten branden. Tegelijkertijd nemen we de tijd en de rust voor heling. Heling van oud zeer, van oude schuldgevoelens, van gevoelens van spijt of schaamte, van gedachten over minderwaardigheid of een gebrek aan zelfvertrouwen. Heling van gedrag dat je meer verantwoordelijkheid op je schouders heeft laten nemen dan je feitelijk zou willen en aan kan of je juist elke vorm van verantwoordelijkheid ( ook voor je eigen leven) overboord heeft laten gooien. Heling van gedrag dat ervoor zorgt dat je heel goed voor anderen zorgt zonder echt goed voor jezelf te zorgen of waarbij de ander jou juist een zorg zal zijn. Heling van gedrag dat anderen over jouw grenzen heen laat walsen of waarbij jij juist met stevige zevenmijlslaarzen over andermans grenzen heen walst. Heling van alles dat er steeds weer voor zorgt dat het licht toch steeds weer uitgaat en je opnieuw eenzaam, onbegrepen en verdrietig laat ronddolen in het donkere kamertje van je ziel.

 

WAT GAAN WE DOEN

Ik gun je oprecht, liefdevol en met alles dat ik in me heb een andere uitkomst in situaties die zich steeds weer in jouw leven lijken te herhalen en die je ongelukkig maken. Die herhalingen mogen stoppen en wel hier en nu. Die oude film is nu vaak genoeg vertoond, die ken je nu wel en hij komt je de strot uit. Tijd voor een nieuwe release van de beste versie van jezelf. Ter wille van jouw gelukkigere toekomst. Dat is mijn wens voor jou  Dat is mijn passie, dat is mijn missie, dat is mijn licht dat ik over jouw situatie wil laten schijnen.

 

DUURZAME VERANDERINGEN

Ik bied het je aan in de volle overtuiging en garantie dat je een lawine aan levens veranderende inzichten van me ontvangt die jouw helemaal helder zullen maken wat, waarom en wanneer het allemaal is gelopen of loopt zoals het was of is. Zodat er ruimte komt voor acceptatie en verwerking van oud verdriet. Daarna gaan we aan de slag met de grote verandering, de omslag, de nieuwe koers, het lichtknopje in jouw leven zodat je in het vervolg zelf het licht aan gaat doen of zelf de lamp kunt verwisselen mocht die onverhoopt stuk gaan. Geen quick fix, die bestaat niet in mijn beleving, dus dat verkoopsprookjesverhaal ga je van mij niet horen of lezen.

 

Ik ga ten aller tijde uit van het nemen van jouw eigen verantwoordelijkheid: jij bent verantwoordelijk voor de situatie en omstandigheden die je hebt aangetrokken in je leven. Omdat deze situaties en omstandigheden het gevolg zijn van jouw aangeleerde gedachtes, gevoelens, conditioneringen, programmeringen van de structurele kaders en dat daardoor jouw huidige situatie en omstandigheden een bijproduct zijn van je eigen angsten. Die mag je aankijken en die zullen confronterend zijn, net als ik. Die mag je overwinnen om ruimte te creëren voor de situaties en omstandigheden die passen bij het leven dat je wil leven. Dat wat nu nog een droom is, is te realiseren en te manifesteren. Gegarandeerd. Maar zoals bij elk cadeau dien je eerst de verpakking te gaan verwijderen die je het zicht op het werkelijke cadeau belemmeren.
 

HOE KOMEN WE DAAR?

Dat is bikkelen, ploegen, graven, zwoegen, brullen, afscheid nemen, accepteren, verteren, rouwen, oprapen, verbranden, weg- mikken, jezelf een figuurlijke schop onder de kont verkopen of wat dan ook dat nodig is voor jou.

Daarna mag je voelen wat gevoeld wil worden, troosten, sussen, stil zijn, rust nemen, verlossen. Je mag je gaan her-verbinden met jezelf, je ware aard, je diepe natuur, je ziel, je liefde. De weg is net zo lang of kort als nodig zal zijn voor jou zonder vooraf te weten hoelang de reis zal gaan duren,


EERLIJK IS EERLIJK

Je hoeft het alleen niet alleen te doen en door het samen te doen zal je weg in elk geval vele malen korter gaan zijn, minder tijd, energie en geld kosten dan als je alleen, verdwaasd en halfblind blijft rondzwalken in jouw donkere kamer tot je een eenzame ons weegt.

Je gaat thuiskomen in het heden, na een lange dwaaltocht in jouw donkere kamer van het verleden.

Ik beloof het je, ik garandeer het je.

 

Voor jou. Met jou. Door jou. Via mij.

 

Mag jouw licht aan?
Druk dan op de lichtknop and let the magic begin
Hartelijk bedankt voor je vertrouwen!

METHODE SHIFT

Ik heb een methode ontwikkeld waarbij wordt gekeken naar gedrag, de achterliggende (belemmerende) gedachten, de opbrengst qua behoeften vervulling (veelal negatief) en hoe dit om te keren naar een positief resultaat.

De kern hiervan is de gedachte dat mensen 24 uur per dag bezig zijn met hun behoeften vervulling. Uiteraard wordt hierbij ook gekeken hoe er met deze behoeften vervulling sinds de kindertijd is mee omgegaan en welke belemmerende gedachten en gedrag/ overlevingsstrategie hierdoor is ontstaan. Lees meer hierover onder SHIFT.

OVER WILLIAN

Ik heb ruim 20 jaar onderdeel uitgemaakt van het bedrijfsleven als specialist en manager op het gebied van Credit Management. In 2010 heb ik de keuze gemaakt om hier mee te stoppen omdat ik het eenvoudigweg niet meer trok om te functioneren binnen de bedrijfscultuur waarin ik werkzaam was en ik toe was aan een nieuwe uitdaging die verder ging dan mezelf, mijn medewerkers en klanten over de kling te moeten jagen in het belang van de aandeelhouders. Jaren daarvoor begon het bij mij al te borrelen dat ik “iets zinvollers” met en voor mensen wilde gaan doen. Dit als gevolg van mijn persoonlijke omstandigheden en de lessen die ik daaruit had geleerd. Uiteraard was dit “iets zinvollers” in het begin nog vaag. Gaandeweg werd mij duidelijk dat ik me prettig voelde bij coaching en in 2010 heb ik de stropdas in de treurwilgen gehangen en ben begonnen met een opleiding tot intuïtief coachen. Op de 1e plaats omdat ik mijn gevoel zelf beter in balans wilde brengen met mijn sterk aanwezige ratio. In 2011 ben ik mijn eigen coach praktijk begonnen en werk sindsdien nog steeds als coach. Jarenlang heb ik gewerkt in opdracht van de gemeente Eindhoven binnen het Sociale Domein en als zodanig sturing en leiding gegeven aan een sociaal project in een achterstandswijk waarbij persoonlijke ontwikkeling werd gekoppeld aan vrijwilligers werk.
Mijn coaching noem ik spi-realistisch: een combinatie van spirituele methodieken, tegelijkertijd wel gericht op de realiteit en de omstandigheden van deze maatschappij zoals deze nu is. Daarnaast werk ik graag met energie. Alles is energie en jouw energie bepaalt hoe je omstandigheden er uit zien en wat er op je pad komt. Die overtuiging staat voor mij vast. Net als dat het eenieders eigen verantwoordelijkheid is om deze energie (gedachten, gedrag, emoties) om te vormen als de aangetrokken omstandigheden niet de gewenste omstandigheden zijn. Wil je verandering, verander dan zelf en de rest volgt.


Inmiddels woon ik met mijn lieve vrouw en onze jonge kinderen op Tenerife. Omdat wij onszelf andere levensomstandigheden toewensten dan die we in het recente verleden hadden.
Boven op een berg, vol in verbinding met de natuur om ons heen met een fantastisch uitzicht over de oceaan. Hier woon ik, hier werk ik, hier verbind ik, hier coach ik online en on the spot als je er voor kiest om bij ons ter plekke een programma te volgen.


Mijn kracht en talent is mijn levenservaring en de lessen die ik van daar uit met je deel, mijn vele inzichten en wijsheid, mijn snelle denk- en invoelingsvermogen en het snel kunnen schakelen hierin, mijn vermogen om zaken helder, duidelijk en krachtig te verwoorden, mijn aanstekelijke passie en enthousiasme en mijn obsessie voor persoonlijke ontwikkeling, menselijk gedrag en het jou bieden van een kortere uitweg uit het doolhof dat leven heet. Ik zou zeggen: “Bring it on! “

EFFECTIEF AANPAKKEN

Ik coach intuïtief en gaat bijzonder snel naar de kern van jouw verhaal en daarmee naar de kern van jouw probleem. Vervolgens kijk ik naar jouw holistische geheel (lichaam, geest en ziel), naar je knelpunten en waar je aandacht nodig hebt en hoeveel. Mijn visie van werken omschrijft ik zelf als spi-realistisch: met beide voeten in de aarde waarbij zeker ruimte is voor spirituele methoden.

 

 • Rationele en praktische coaching

 • Afgewisseld met meditaties en universele energiebehandelingen

 • Familie- en energie opstellingen,

 • EFT (Emotional Freedom Therapy) 

 • en sinds 2019 is Willian ook Certified Practioner Ho’oponopono.


 

DE DEAL

Voor de gevorderden is er nog de eveneens zelf ontwikkelde methode De Deal; in deze methode wordt een energie opstelling gemaakt met je innerlijke rollen zoals de Criticus, de Perfectionist, de Behager en hun tegenpolen. Ook hier is het de bedoeling dat je huidige en dominante rollen (en die je leven niet makkelijker maken) een “Deal maken” met hun tegenpolen om zodoende een betere balans in jouw leven te bewerkstelligen.

 

 

DOEL

 • De coaching is gericht op het herstellen van je balans op het levensvlak of levensvlakken waar een disbalans is ontstaan.

 • Meer geluk en positieve gevoelens

 • Positievere omstandigheden in je leven.

Door de toepassing van zowel Do & Go als Soft Skill methodes gaat Willian met je aan de slag om jouw geheel van lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen. Dit kan heel laagdrempelig – via E-coaching – of persoonlijk tijdens een RELAXPERIENCE retraite. Hierdoor wordt voor jou heel helder waar je knelpunten zitten en hoe deze knoop ontward kan worden. Uitgangspunt blijft je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en welzijn en voor datgene wat je aantrekt in je leven of niet.

Wil je kennis maken met mij? Vul dan het formulier in