top of page

Nee verkopen, grenzen aangeven (deel 6 )

Waarom had ik niet eerder veel meer en vaker voor mezelf gekozen!? Eigenlijk is dat heel simpel. In onze maatschappij, of in elk geval in mijn omgeving, worden dat soort mensen (die voor zichzelf kiezen en Nee zeggen) gezien als egoïsten.

En “dat soort mensen” zijn vreselijk. Die denken alleen maar aan zichzelf en zullen nooit gewaardeerd worden of geliefd zijn. Neee, je dient er helemaal voor de ander te zijn, in dienst van de ander zijn of haar geluk. Dat was me geleerd.


Maar het bracht me niets waar IK gelukkig van werd op de langere termijn!


Schoorvoetend, tegen alle lessen van mijn omgeving in, heb ik voorzichtig geprobeerd om wél eens wat egoïstischer te zijn. Om weleens een keer Nee te zeggen en om mijn grenzen aan te geven. Uiteraard heel voorzichtig, bang dat ik buiten de maatschappelijke of sociale boot zou worden geknikkerd. Zoals me was geleerd.


Guess what? Geloof het of niet .. ik koos voor mezelf.. en het bracht me erkenning en waardering en ik werd al helemaal niet verstoten naar een Isolation island!


Het oude gedrag, mijn strategie van meegaand zijn en grenzeloos zijn was mijn comfort zone. Het voelde allemaal heel vertrouwd en veilig om zo te zijn en te doen. Het maakte me alleen niet gelukkig, het maakte me doodongelukkig. Door stappen te zetten buiten mijn comfort zone, door stappen te zetten in mijn avonturen zone, ontdekte ik dat veel van mijn, van oudsher gevormde gedachten gewoon KUL waren. Dat zelfs het tegendeel waar kon zijn!


Al deze inzichten en ontdekkingen zijn een basis geworden voor onze training Keuzes in Geluk en de methode SHIFT die we daarbij gebruiken.


Ook iets voor jou?
0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page